Coast Spas Kunskapsbank

Installations steg - Transport till trädgården

Ska ditt spabad levereras av din återförsäljare så går det till så här.

I de flesta fall kan spabadet transporteras till din bakgård med hjälp av en speciell vagn. För att kunna göra detta måste vägen dit vara klar och vara något bredare än den totala djupet av spabad. Höjden måste också beaktas.

Det kan ibland vara nödvändigt att ta bort en grind, en del av ett staket eller andra rörliga hinder i syfte att rulla spabadet till installationsplatsen. I tio procent av fallen är en kran det enda sättet att installera spabad på genom att lyfta den till sin slutdestination.

Om spabad måste tas bort från vagnen för att gå över en vägg (antingen på grund av att entrén är för smal, takfoten är för låga, är hörnet för hårt, eller trappan är för brant), kommer en kranbil att krävas. Bli inte rädd för det!

Kranbilen har en lång bom som kan manövreras från din uppfart. Den körs av en licensierad och försäkrad kranförare. För en rimlig avgift kommer kranföraren att lyfta ditt spabad över murar, byggnader eller annat hinder och placera den så nära installationsplatsen som möjligt.

Din lokala återförsäljare kan vanligtvis övervaka kranleveransen och fixa resten av spabads installationen förutom elkopplingen som är ditt ansvar som kund. Kran leverans tar vanligtvis i genomsnitt 30 minuter att genomföra och utförs normalt till en mycket rimlig kostnad.