Skalet

Vi vaccumformar alla skal med kraftigaste Premium Kvalitets acrylen från Världsledande Aristech Acrylics. Skalen finns i 12 attraktiva färger

Owens Corning Glasfiber

Vi förstärker alla våra skal med styrkan av "The Pink Panther" - med 8 - 12 lager av den superstarka glasfibern från Världsledande Owens Corning.

Det gör att vi ger dig det Starkaste Skalet i Spaindustrin.

Stålförstärkningar

Vi armerar dessutom in 36mm vinkelprofiler av stål på de ställen som kommer att belastas för att skapa det styvaste och starkaste skalet på marknaden

Kvalitets Kabinett

Våra kabinett byggs av en stomme av kraftig Redwood Ceder som är tryckimpregnerad på bästa möjliga sätt för att garanterat hålla Spabadets livslängd. Detta ramverk är fäst i skalet och ger en stabilitet åt hela konstruktionen. Du kan sedan välja vilken utsida du vill ha på ditt spabad, äkta Cederträ, CoastGuard vinylkabinett eller ett Premium Komposit "slate"(betongstruktur) kabinett. Alla dessa olika varianter finns i många olika färger, så du kan skapa din "egen" design på ditt bad.

Isolering

På Coast Spas bygger vi Spabad med 4 olika typer av isolering, Frame Lock (Isolering på kabinettet som reflekterar tillbaks värmen), Partial Foam (ett lager med Skum på skalet som hjälper till med att stödja rördragningen), Arctic Pain ( en tjockare variant av sk. HeatLock isolering) eller Full Foam ( fullskummade kar med 2 skikts isolering ) .

I Sverige har vi valt att rekommendera FullFoam för att få de absolut bästa energiegenskaperna för vårt bistra klimat. Med ett energivärde på R-30 - Bäst i industrin !

FullFoam isoleringen hjälper även till med att stödja all rördragning i Spabadet så att rörsystemet ligger still och ej börjar att läcka på grund av vibrationer i rörsystemet.

En annan egenskap som du får med ett Fullskummat bad är att ljudnivån blir betydligt lägre, då skummet fungerar som ljuddämpare.

Vill du ha någon av de andra isoleringstyperna, så får du givetvis det.   Hos Coast Spa så får du precis vad DU själv vill ha !

SpaLocket

Den enskilt viktigaste delen när det gäller Energieffektivitet är Spalocket, då det mesta av värmen i vattnet (80%) strävar uppåt genom förångning så är det extra viktigt att locket sluter helt tätt mot skalet och har ett bra isoleringvärde.

Det finns ytterligare en aspekt med Spalocken och det är säkerheten. Locket måste tåla belastning, du vet inte om grannens ungar är och hoppar på ditt lock när du är borta!  Då är det viktigt med säkerheten.

Vi rekommenderar därför att man utrustar alla våra CoastSpas i Sverige med Coast Premium Energy Saver lock, med ett R-24 värde på isoleringen. Locket är ett så kallat ASTM lock som uppfyller de högsta säkerhetsföreskrifterna när det gäller hållbarhet och belastning, men som också har den bästa isoleringen på marknaden.

Detta lock sitter som standard på Elite & Luxury Serierna.

Coast Guard Botten

Coast Guard ABS botten är ett bra tillval om badet står i utsatt läge, den skyddar underdelen från oönskade skadedjur, fukt m.m

Sitter som standard på Elite & Luxury serierna, tillval till de övriga serierna.

Kraftfulla motorer

Vi har bestyckat våra spabad med motorer med 1,5 - 5 HP som är anpassade efter den uppsättning Jets som finns i det bad du väljer, samtidigt som motorerna klarar av att ge tillräcklig kraft för massagen är den också konstruerad för att vara så energisnål som möjligt när den går i cirkulations eller filtrerings läget.  Motorerna är också utrustade med ett Patenterat luftintag för kylningen, vilket ökar livsländen på motorn .

Rörsystemet

För optimal prestanda och tillförlitlighet, använder vi oss av en 3 stegs process med primer, lim och klampor på varenda slangkoppling. Det garanterar det mest läckagefria rörsystemet i Spaindustrin.

Coast Spas använder upp till 3" (76mm) PVC Flexrör, för maximal prestanda och flöde. Alla interna jets, slangar och grenkopplingar limmas och klamras, vilket gör lösa kopplingar och slangar obefintliga. Överdimensionerade rör och slangar resulterar i snabbare och kraftfullare vattenflödet och en mer terapeutisk massage

Filtersystemet

Coast Spas Exclusiva Trycksatta Cycloniska Filtreringssystem är det bästa filtersystemet du kan hitta på marknaden. 83% snabbare och 20" effektivare än jämförbara Vortex & Skimmer system hos konkurrenterna.

Alltid placerat utanför baddelen så att det inte ska kunna komma tillbaka någon smuts,svett, hudrester, oljor och hudkrämer m.m. i badvattnet vid filterbyte / rengöring. Eller när pumparna står stilla mellan uppvärmning & filtrerings cyklarna. 

Med Microban behandlade filter och effektiva styrblad som skickar vattnet över hela filterytan likt en cyklon, gör att du utnyttjar hela filtrets yta för rengöring.

Coast Spas = Kristallklart Vatten.

Filterpatronen

Coast Spas Exclusiva Trycksatta Cycloniska Filtreringssystem är det bästa filtersystemet du hittar på marknaden.

För att förstärka effekten ytterligare har vi från och med 2012 års modeller satt in det absolut bästa filtret du kan hitta idag.

Pleatco Dual Core - ett helt nytt sätt att tänka med 2 skilda filtermedia, det yttre som tar de grövre partiklarna, sedan det inre som tar de allra finaste partiklarna.

Med denna teknik så får du även ett bättre vattenflöde i systemet samt att pumparna behöver jobba mindre.

 

Coast Spas = Kristallklart Vatten.

Vattenkvalitet

Oavsett om du väljer O3One Plus Ozonator, Eco Clean Salt Vatten rening, eller vår NYHET för 2012 "EcoClean UV Sterilizer" så erbjuder Coast Spas dig den allra bästa vattenreningen. Tillsammans med vår standard, SelfCleaning Sweeper Jet kan vi garantera dig den renaste och kristallklaraste vatten upplevelsen i Industrin.

Vårt reningssystem gör att du kan använda betydligt mindre kemikalier och tillsatser i Spabadet. Enkelt förklarat, Coast Spas erbjuder dig att komma så nära ett kemikaliefritt Spabad som är möjligt.

Coast Spas skapar rent kristallklart vatten genom att ta bort bakterierna som finns i ditt Spavatten. Med bakterierna borta och minskad användning av kemikalier, så kan du uppleva det renaste och klaraste vattnet, som dessutom inte behöver bytas ut lika ofta.

Vaccumformat Utrustningsutrymme

I våra Coast Spas får du ett vaccumformat "Motorrum" som rymmer ElektronikPack, Värmare, Ozonator, Pumpar m.m. som du lätt kan komma åt genom en lätt avtagbar Accesslucka i kabinettet.

Denna ger dig de snyggaste och mest lättservade Spabaden på marknaden.

Ta gärna en titt  "under huven" hos våra konkurrenter och jämför!

Elektronikpaket

Våra elektronik paket från Världledande Balboa är designade för att vara flexibla och ytterst pålitliga men samtidigt fulla med funktioner.

Dom är gjorda för att tåla påverkan av vatten och kemikalier under lång tid. Vår nya Värmeteknologi är utvecklade i det bästa kemikalieresistenta materialet och innehåller kapslade energieffektiva värmeelement. Det gör att du får en snabb och effektiv uppvärmning.

Våra Direct Flow rörsystem ökar vattentrycket och vattenflödet vilket också innebär mindre slitage på värmeelementet, för en längre hållbarhet

Jet´s

Jet´s är en mycket viktig del för att får den totala Spaupplevelsen, vi har därför valt de bästa jetsen som finns att få i industrin idag - Waterway Plastics, som idag leder utvecklingen av jets för spabad, därför sitter dom som standard i våra Spabad

Varje jet´s är noggrant placerad för att ge den bästa massagen, mixen av olika typer av jet´s beroende på vilken del av kroppen dom ska träffa är väl avvägd. Flödet kan lätt ändras för att passa just dig, här och nu.

Coast Spas är den första tillverkaren som anväder sig av "skruvade" jet´s, då det visat sig att den äldre typen med "snäpp klackar" har en tendens att gå sönder och lossna ur sitt säte.

Det finns i våra belysningspaket möjlighet att få LED belysta jet´s för att ytterligare göra Spaupplevelsen till något Extra.

Du kan känna dig trygg med Coast Spas

Flödeskontroller

I varje Spabad finns det ett antal Luftkontroller som styr en eller flera Zoner i ditt bad, här väljer du hur mycket luftinblandning du vill ha för att massagen ska bli precis som du vill ha den.

På samma sätt finns det kontroller som du styr Vattenfallen med, om och hur mycket flöde du vill ha.

Dessa kontroller går också att få med belysning i vissa belysningspaket.

Belysningspaket

Varva ner i det lugnande vattnet i ditt Spabad och njut av den stämmningsfulla belysningen.

Addera upplevelsen med 20 eller 50 super klara LED punkter. LED funktionerna inkluderar : belysta kontroller, belysta Jet´s och vattenfall, belysta högtalare.

Lägg sedan till den Holografiska utvändiga kabinettbelysningen för den totala upplevelsen.

Med 50 LED lampor ger Coast Spas dig den brilliantaste, färgsprakande, och kraftfullaste ljusupplevelsen på insidan av ett Spabad med de bästa LED systemet i branschen.

Coast Spas ger dig energisnål, dekorativ LED belysning i skalet, jetsen, vattenfallen, kontrollerna och kabinettet på ditt Spabad. 

Vattenfunktioner

Alla våra Spabad har någon typ av Vattenfunktion.

Relaxa och ladda dina batterier under Coast Spas exclusiva 61cm vattenfall som finns i utvalda modeller eller prova vårt "Negative Edge" med försvinnande horizont, Världens enda Spabads serie  med denna exklusiva funktion hittar du i Coast Spas Cascade Serie

Välj sedan till om du vill ha belysning i dessa vattenspel för en ultimat upplevelse.

Underhållning

Lägg till ett Sony system, Bluetooth, Microfoner, Sony Xplode högtalare.

Underhåll din familj och dina vänner med komfort i din trädgård.

Ingen gör UnderhållningsSpas som Coast Spas. Vi är ledare inom Spaindustrin när det gäller Audio och Videosystem som inkluderar MP3/Ipod dockningsstationer, Vattensäkra stereos med CD spelare, Vattensäkra PopUp Surround högtalare.

Lägg sedan till en TV och en DVD spelare till Spabadet för den ultimata Spa upplevelsen

Bluetooth

Uppgradera med en Stereo med inbyggd Bluetooth, logga på din telefon och du kan snacka handsfree liggandes i badet, via stereons högtalare och en inbyggd microfon i badet.